Balkan Satellite forum

`Download-Upload zona diskusije o satelitskoj tv


  Sportska televizija Arena Sport na jesen u Hrvatskoj?

  Share
  zeljko211
  zeljko211
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 283
  Thanks : 887
  Thanks : 5
  Datum upisa : 11.04.2010
  Godina : 67
  Lokacija : Slavonija

  Sportska televizija Arena Sport na jesen u Hrvatskoj?

  Postaj by zeljko211 on sub svi 22, 2010 9:30 am

  Sportska televizija Arena Sport na jesen u Hrvatskoj?
  Gledatelji u Hrvatskoj do kraja ove godine mogli bi dobiti čak četiri nova atraktivna sportska tv kanala sa hrvatskim komentarom. Riječ je o tv kanalima Arena Sport 1,2,3 i 4 koji su već neko vrijeme prisutni u Srbiji, Bosni i Hercegovini
  i Crnoj Gori, a uskoro bi trebali postati dostupni i gledateljima u Hrvatskoj.Arena Sport je plaćena sportska televizija sa sjedištem u Beogradu i koja ima otkupljena prava za mnoge atraktivne sportske prijenose uključujući UEFA Champions League, UEFA Europa League, prvu španjolsku nogometnu ligu La Primeru i talijansku Serie A. Na Arena Sport kanalima moguće je pratiti i razne druge sportske događaje kao što su NFL, grčka nogometna liga, COPA sudamericana, atletika, košarka, rukomet, automoto sport i boks.
  Od četiri sportska kanala koliko ih Arena Sport trenutno ima, samo prvi emitira u okviru osnovnih (ili proširenih) paketa, dok su preostala tri (Arena Sport 2,3 i 4) dostupni u posebnom programskom paketu "Arena Sport" za kojeg se treba plaćati dodatna mjesečna naknada koja iznosi otprilike 6 eura. Ovakvu presliku ponude najvjerovatnije možemo očekivati i u Hrvatskoj.

  Podsjetimo, prvi kanal Arena Sport 1 sa emitiranjem je krenuo 17.8.2009. godine i to u ponudi IPTV platforme Open IPTV u Srbiji, nedugo kasnije krenuli su Arena Sport 2 i Arena Sport 3, a početkom ove godine startao je i četvrti kanal Arena Sport 4. Sva četiri kanala emitiraju u 16:9 formatu (widescreen) i dostupni su i u HD rezoluciji svim operaterima koji imaju tehničku mogućnost preuzeti taj format. Od starta emitiranja do danas kanali Arena Sport proširili su svoju dostupnost na gotovo sve veće kabelske, IPTV i DTH platforme u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

  Ono što je nama u Hrvatskoj zvučalo posebno primamljivo je najava čelnika Arene Sport da planiraju proširiti svoju dostupnost i na našu zemlju i to već tijekom ove godine (2010). Konkretniji termin starta nije se spominjao sve do trenutka kada se Arena Sport prvi puta predstavila gledateljima kod nas i to zahvaljujući IPTV platformi MAXtv i iznenadnom prijenosu El Classica na kanalu "Arena Sport" koji se na nakratko pojavio u ponudi te platforme, a što je bila izvrsna uvertira u ono što nas čeka možda već ove jeseni. Prikazivanje El Clasica na MAXtv-u i medijska pompa koja je zbog toga nastala širom je otvorila vrata Arena Sport kanalima za ulaz na novo tržište.


  Čini se da će Arena Sport kanali u Hrvatskoj krenuti vrlo brzo pošto se na službenim web stranicama kanala u rubrici "Pitanja i odgovori" pojavljuju sve konkretnije informacije o startu tog sportskog paketa u Hrvatskoj. Pa tako izdvajamo najzanimljivije odgovore:
  Pitanje: "Pretplatnik sam Total TV-a u Hrvatskoj od samog početka i sada me interesira da li ćemo i mi u Hrvatskoj imati mogućnost da se pretplatimo na Arena kanale?"
  Odgovor: "Iskreno se nadam, da će te do kraja ljeta uživati i u Hrvatskoj uz Arena Sport kanale."
  Pitanje: "Da li planirate startati i u ponudi B.neta u Hrvatskoj ili je u igri samo MAXtv?"
  Odgovor: "Još uvijek nemam preciznu informaciju preko kojih sve kabelskih operatera će se emitirati Arena Sport kanali u Hrvatskoj. Iskreno se nadam da će više operatera emitirati naše kanale. Čim budem imala preciznu informaciju, obavijestit ću vas putem maila.".Pitanje: "Kako napreduju pregovori sa operaterom Max-Tv u vezi Vaših sjajnih programa i kad ih možemo očekivati?"Odgovor: "Iskreno se nadam, da će te do kraja ljeta uživati i u Hrvatskoj uz Arena Sport kanale."Što nam drugo preostaje nego pričekati još nekoliko mjeseci i nadati se najboljem mogućem ishodu pregovora te da će većina gledatelja u Hrvatskoj biti u prilici uživati u čak četiri nova atraktivna sportska kanala na hrvatskom jeziku i koji emitiraju u 16:9 formatu.Glavna briga svim gledateljima trebala bi biti dostupnost kanala, no po svemu sudeći najizgledniji partner ovoj sportskoj televiziji u Hrvatskoj bit će MAXtv koji ima relativno veliku pokrivenost.

  (mPortal.com.hr)


  _________________


   Sada je: uto sij 22, 2019 11:14 pm.