Balkan Satellite forum

`Download-Upload zona diskusije o satelitskoj tv


  Pravilik foruma

  Share
  Rade
  Rade
  Moderator
  Moderator

  Broj poruka : 6
  Thanks : 16
  Thanks : 0
  Datum upisa : 14.04.2010

  Pravilik foruma

  Postaj by Rade on pet tra 23, 2010 12:12 am

  Poštovani članovi Balkan Satelite foruma!

  Ovaj forum je namijenjen prvenstveno posjetiocima foruma sa prostora exYu pa su stoga u ovom trenutku prihvatljivi slijedeći jezici komuniciranja:
  • srpski
  • hrvatski
  • bosanski
  • crnogorski
  • makedonski
  • slovenski

  Ukoliko to situacija bude zahjevala, a po procjeni administratora i moderatora bude bilo moguće urediti, broj jezika komuniciranja se može proširiti. Da bi se osiguralo da svaki član ovog foruma uživa punu ravnopravnost i nesmetano, kvalitativno, kvantitativno sudjeluje u radu ovog Foruma Administrator, uz punu suglasnost svojih saradnika-Moderatora, donosi :


  P R A V I L N I K

  član 1.
  Zabranjeno je vrijeđati članove foruma po vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

  član 2.
  Diskusije na određenu temu vode se isključivo u pripadajućim podforumima.

  član 3.
  Nije dozvoljeno pokretati političke, vjerske, nacionalne, kulturne i slične teme koja može na bilo koji drugi način povrijediti pravo člana Foruma na vlastito mišljenje, uvjerenje, ili slično.

  član 4.
  Nije poželjno postavljati pitanja ili otvarati teme koje su pokretane u skorije vrijeme, a na njih je već odgovoreno na odgovarajući način.

  član 5.
  Zabranjeno je postavljati na forum software, dijelove softvera, tekst ili bilo što drugo što zakonski nije dozvoljeno.

  član 6.
  Zabranjeno je uznemiravati ostale članove ovog foruma putem poruka na PM ili njihov email ili putem raznih messengera. Ovaj forum je upravo namijenen da se postavljaju pitanja na forumu i da se na njih odgovara. Na ovaj način svojim pitanjem na koje će biti odgovoreno, omogućiti ćete da i ostali učesnici ovog foruma koje interesuje slično pitanje dobiju odgovor sa istog mjesta. Forum je prvenstveno zamišljen kao baza znanja i iskustva, te što će biti veći i sažetiji time će biti i bogatiji. Molimo zbog toga da ga svi članovi održavaju na ovom nivou.

  član 7.
  Članovi koji ne sudjeluju aktivno u radu foruma, ne pomažu, nemaju nijednu poslanu poruku, te kojima je primjećena duža nekativnost na ovom forumu biti će izbrisani iz članstva.

  član 8.
  Besmislene, nerazumljive i nepotrebne poruke nisu dozvoljene.

  član 9.
  Poželjno je da velika slova (CAPS LOCK) koristite na početku rečenice ili kad to pravopisna ili stručna pravila nalažu. U svim drugim slučajevima to se tumači VIKANJEM, GALAMOM odnosno nekulturnim Internetskim ponašanjem.
  Isto tako pokušajte pisati jasno, sažeto, kratko i razumljivo i upotrebljavajte interpukcijske oznake na način da čitataocu foruma olakšavaju čitanje.

  član 10.
  Strogo je zabranjeno na ovaj forum postavljati bilo kakve linkove na druge stranice sličnih sadržaja i tematika, u čistoj namjeri promovisanja istih. To se odnosi na pisanje postova, slanje poruka (PM), potpise, kao i u bilom kojem drugom obliku.

  član 11.
  Svaki korisnik ovog foruma ima pravo urediti svoj potpis koji se prikazuje ispod svakog njegovog posta. U potpise je zabranjeno postavljati linkove na slike, postavljati reklame ili linkove na konkurentne stranice i slično. Pored toga u potpise je zabranjeno upisivati sve ono što narušuje sam izgled foruma, te sve ono što umanjuje samu čitljivost i preglednost foruma.
  Prijedlog dobrog potpisa bi bio opis opreme koju sam korisnik koristi za prijem.

  član 12.
  U forume i podforume koji se prikazuju na naslovu u obliku novosti, zabranjeno je postavljati više slika te je strogo zabranjeno postavljati slike većih rezolucija. Ukoliko ima potrebe sve dodatne slike i veće slike postavljaju se u novi post, kao odgovor sebi.

  član 13.
  Zabranjeno je postavljati postove u kojem je osnovni cilj postavljača teme financijski ili neki drugi oblik materijalne zarade, ili čiji postove koriste za samo-promociju. To se odnosi na reklame tipa od postavljanja reklamnih oglasa u male oglase u kojima se nazire da postavljač oglasa ima namjeru prodavati veće količine robe ili postavljanja reklame u CS forum u svrhu i namjeru prodavanja istog.
  Svi takvi postovi se istovremeno brišu. Ukoliko se nastave od istih članova, moguće je i njihovo trajno isključenje s foruma.

  član 14.
  Strogo je zabranjeno spamirati forum u obliku svih bespotrebnih i neinformativnih poruka. Točnije, zabranjeno je svako pisanje u forumu iz razloga tek toliko da se piše. Svi takvi postovi u kojima je osnovni cilj vlastita korist, skupljanje broja postova i slično biti će automatski brisani bez upozorenja, a prema procjeni moderatora član može biti privremeno i isključen.


  član 99.
  Administrator i Moderatori ovog Foruma su DOMAĆINI ovog Foruma pa se prema njima treba tako i odnositi. Oni mogu u bilo kom trenutku upozoriti korisnika, obrisati poruku/temu ili potpis, ili najstrože zabraniti pristup korisniku na ovaj forum, ukoliko je prekršeno neka tačka ovog pravilnika.


  UPOZORENJE: Ukoliko se korisnici ne pridržavaju nekih od članaka ovog foruma biti će prvo upozoreni, te nadalje mogu biti privremeno ili trajno isključeni sa ovog foruma.
  Pravo i obavezu za izricanje ovakve mjere ima Administrator za cjelokupan Forum ili Moderatori u okviru podforuma koji uređuju.

  Napomena: Pravilnik je podložan izmjenama što je u isključivoj nadležnosti Administratora Foruma u dogovoru sa Moderatorima.

   Sada je: uto sij 22, 2019 11:28 pm.